top of page
_DSC0672.jpg
_DSC0672.jpg
_DSC0672.jpg

Wat is Lu Jong?

Lu Jong is een oud Tibetaans systeem van bewegingen en ademhalingen ter bevordering van gezondheid en geluk.

Het zijn eenvoudige bewegingen die door iedereen uitgevoerd kunnen worden en waarvan het effect al snel voelbaar is. Door een combinatie van vorm, beweging en ritmische ademhaling verzorgen we op een zachte manier de wervelkolom en openen subtiele lichaamskanalen.

Zo worden blokkades zachtjes losgemaakt en kan de energie weer op de juiste manier stromen. Hierdoor verbetert je lichamelijke gezondheid, je ziet de dingen helderder en je voelt meer energie.

 

De effecten kunnen voelbaar zijn op vele vlakken, zoals de kwaliteit van de slaap, emoties en stemming, concentratie en geheugen, fysieke problemen, mindfulness en bewust leven. Lu Jong is geschikt voor elke leeftijd en bekwaamheid.  Het kan zelfs op een stoel uitgevoerd worden en mínstens even efficiënt. Door Lu Jong leren we in het hier en nu zijn. Het vergroot ons lichaamsbewustzijn en kalmeert de geest.

 

Tijdens een basisreeks van tien lesuren leer ik u de 23 Lu Jong bewegingen aan. Ik geef vooral aandacht aan de bewegingen van de vijf elementen (ruimte, aarde, wind, vuur en water) aangevuld met oefeningen voor de lichaamsdelen, de vitale organen en de algemene conditie. Daarna kan je instappen in de vervolgreeks waar we de bewegingen verder uitdiepen en aanvullen met mindfulness oefeningen en meditatie.

Extra info:

De eerste les van de basisreeks wordt voorzien als een proefles. U beslist na de eerste les of u zich wenst in te schrijven. Indien u de lessenreeks wenst te volgen, betaal je het volledige bedrag na de eerste les - € 135

Indien je voelt dat het niets voor jou is, betaal je enkel deze les            € 20 / les

DSC_0210 BEWERKT.jpg

Volledig uurrooster vind je hier

Inschrijven kan hier

_DSC0925.JPG

Volledig uurrooster vind je hier

Inschrijven kan hier

Tog Chöd

Wat is Tog Chöd?

Tog Chöd zijn oefeningen met een licht houten zwaard. Het brengt de geest en het lichaam in harmonie en tot rust. Het zwaard van de wijsheid gaat je helpen meer in het nu te leven. Het geeft je meer zelfvertrouwen, gemoedsrust en de kracht om beslissingen te nemen.

Tog Chöd is een dynamische, meditatieve vorm of mindfulness in beweging. Het is zeer heilzaam bij stress en burn-out. Tog Chöd geeft ons de innerlijke kracht om de verantwoordelijkheid van ons leven op te nemen en beslissingen te nemen. Ons lichaam en onze geest worden getreind en gezuiverd, de gifstoffen worden verbrand. Het verbetert ons coördinatievermogen en is goed voor onze gezondheid en conditie. Het stopt onze gedichtenstroom en maakt onze geest helder en leeg.

Extra info: 

De eerste les van de basisreeks wordt voorzien als een proefles. U beslist na de eerste les of u zich wenst in te schrijven. Indien u de lessenreeks wenst te volgen, betaal je het volledige bedrag na de eerste les.
 

Indien je voelt dat het niets voor jou is, betaal je enkel deze les        € 15 / Tog Chöd

Praktisch:

Comfortabele kledij, sportschoenen voor Tog Chöd, yogamat en eventueel yogakussen (te verkrijgen bij Release).

Tod Chöd
Lu Jong

Mindfulness

Traject Mindfulness - for a calm and happy mind - gebaseerd op Shiné Traditional Tibetan Shamatha Meditation. 


Leer dat je altijd een keuze hebt hoe je situaties beleeft.
Leer bewust te worden van je gedachten, emoties en gevoelens.
Daarnaast focussen we op zelfliefde en zelfzorg.  Leren houden van jezelf zodat jij kan schitteren vanuit al jouw facetten als een diamant. 

Wat is Shiné - Traditional Tibetan Shamatha Meditation?

Calm-abiding (Sanskriet: Shamatha - Tibetan: Shiné) is een authentieke methode om de geest te trainen in éénpuntigheid.
Het doel is om een kalme, stabiele, heldere geesttoestand te bereiken.  Of anders gezegd: we trainen ons geest van niet-functioneel naar een functionele geest.  

Wat bedoelen we met een niet-funtionele geest?
Onze geest laat zich leiden door onze gedachten en onze gevoelens.  Deze bepalen onze acties.
Meestal zijn deze gedachten en gevoelens gekleurd door onze ervaringen uit het verleden.  
Het trainen van een functionele geest betekent dat we de zaken vanuit een innerlijke rust kunnen bekijken en vervolgens van daaruit dus kunnen handelen. 

Nieuwe reeks in voorjaar 2024

op maandagavond van 19u30 - 21u en zaterdagvoormiddag van 9u30 -11u

€ 280 / reeks

_DSC6862.JPG
Mindfulness
DSC_9822 BEWERKT.jpg

Yogaflow voor sporters

Yogalessen staan in teken van:

  • loslaten van spanning

  • verbeteren van je ademhaling

  • mindful bewegen

  • verminderen van stress
     

Maar elke les heeft zijn specifieke accenten​

Yogaflow is een beweeglijke vorm van yoga die yogaposes aan mekaar weeft tot een dans, een meditatie in beweging op het ritme van je ademhaling. Het is een dynamische vorm die je lichaam, geest en ziel versterkt en oplaadt.

We leggen de focus op uitlijning en stretching.
Alsook op het opbouwen van kracht en souplesse.

Yogaflow is best een intensieve les opgebouwd uit sequences die niet alleen op stretch focust, maar ook de bloedcirculatie stimuleert.

Yogaflow bij BLESS is een fijne les vol flows tussen de verschillende asana’s (posities), in een mooie combinatie met de helende en ontspannende werking van rust.

In no time zit je weer lekker in je vel.

Volledig uurrooster vind je hier

Inschrijven kan hier

Yogaflow
bottom of page